Varaždin – “mali Beč”, grad glazbe, baroka i cvijeća. Uživajte u gradu prebogate povijesti i kulture, njegovim brojnim baroknim palačama, crkvama i samostanima. Ne propustite posjet gradskom muzeju smještenom u renesansnoj utvrdi na vodi –starom gradu. Opustite se u šetnji brojnim parkovima i perivojima u gradu u kojem je čak i groblje biser arhitekture.

Stari Grad Varaždin - prekrasna utvrda za koju se vjeruje da potječe iz 12. stoljeća, iako se ne zna točan datum nastanka. Izvrsno je očuvana kroz burnu povijest i brojne ratove, a danas je sastavni dio Gradskog muzeja Varaždina.

Varaždinsko groblje stvarano vizionarskom dušom Hermana HALLERA, nije samo počivalište mrtvih već svojevrsni biser parkovne arhitekture i spomenik prirode.

Povijesna jezgra grada je ono što Varaždni razlikuje od drugih gradova. Bogata urbana sredina sastoji se od brojnih palača i vila iz doba baroka i secesije te ima jednu od najstarijih gradskih vijećnica.

Arboretum i dvorac Opeka u Vinici, samo 15tak minuta od Varaždina. Arboretum u sklopu ovog dvorca iz 17. stoljeća je nastao u 19. stoljeću. Danas je najbogatiji u Hrvatskoj i ima preko 800 različitih vrsta drveća, grmlja i cvijeća.